کشندگی عصاره داتوره ،پوست پسته و استبرق روی شته انار Aphis punicae Pass. (Hem:Aphidide) در آزمایشگاه
عنوان دوره: اولین کنگره بین المللی حشره شناسی ایران
نویسندگان
چکیده
ترکیبات گیاهی طبیعی بهعنوان یک جایگزین مناسب و سازگار با محیط زیست برای آفتکشهای شیمیایی بهحساب میآیند. در این پژوهش اثر حشرهکشی عصارههای داتوره (Datura stramonium L.) ،پوست پسته (Pistacia vera L.) و استبرق Calotropis procera (Aiton) Dryand)) روی شته سبز انار بررسی شد. غلظتهای مختلف از عصارهها تهیه و پورههای سن چهار شته سبز انار با روش غوطه وری تیمار شدند. از روش ماسراسیون برای عصارهگیری، و اتانول به عنوان حلال عالی استفاده شد. تعداد 20 پوره سن چهارم به ازای هر تکرار روی دیسکهای برگی گذاشته شده و مرگ و میر حشرات پس از 24 ساعت ثبت شد. این پژوهش در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار و در شرایط کنترل شده در دمای Cº 2±25 و رطوبت نسبی 5±65 درصد و دوره نوری 16: 8 (روشنایی: تاریکی) انجام گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که میزان LD50 برای عصارههای گیاهی داتوره ،پوست پسته واستبرق به ترتیب برابر 734/26، 703/28و 035/63 گرم بر لیتر و شیب خط دز-پاسخ نیز به ترتیب 060/0 ± 44/3 ،526/0 ± 906/2 و125/1 ± 99/5بود. بر اساس این نتایج عصاره داتوره در مقایسه با سایر عصارهها روی شته سبز انار موثرتر است و میتواند به به عنوان گزینه پیشنهادی از میان عصارههای بررسی شده مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه ها